Träningsrapport

Jag hade faktiskt tänkt att köra en träningsrapport imorgon från sista träningen på svenska mark innan bortamatchen mot Fribourg.
Täckningen för mig inne i Arenan är lite sisådär så troligen blir det en uppdatering efter träningen, men vi får se.

Missa inte heller träningsmatchen på onsdag kl 19:00 mellan Rögle J20 och MIFs dito. Jag kommer vara på plats och hoppas att det kommer en fin grupp från AIA som livar upp läktaren en smula.

Homer Jay


Ny vecka och nya rykten

Visst är det skönt med en ny vecka med nya matcher och nya träningar. Bortamatchen i Borås gjorde inte mycket för att stilla min abstinens efter hockeymatcher med glöd och publiktryck.
Långväga bortamatcher i slutet av veckan där matchen mot Fribourg-Gotteron är först ut. Man varnar på sin hemsida för trafikstockningar...

På AIA's forum blossar det åter upp rykten om en ny back men inget i inkorgen så jag ser löst på dessa kväden.
Ett annat rykte är att det kommer startas en ny hemsida för alla Röglebröder och systrar på hograsitt.se.
Jag kan vara involverad i den.
Det är möjligt att jag kommer blogga därifrån MEN det är inte jag som står bakom den från början.
Mer kan jag inte säga.

Det kommer bli något blogginlägg från morgondagens träning men innan dess ska jag nog få in något intressant.

Homer Jay

I Borås - slut

Blogg.esse körde underhåll på siten när jag kom hem från Borås och dagen efter var fullspäckad så jag har inte haft tid förrän nu att uppdatera bloggen. Detta skrev jag dock på AIAs forum efter matchen:

Fint att se Åström hänga 2. Som någon skrev, det finns en hel del sparkapital där.

Colliton skötte sig defensivt bra idag vad jag såg iallafall.
Erkan var som vanligt under denna försäsong vad jag förstått ute och gled allt som oftast med Byapassningar och dito sätta folk i trångmål. Han kan bättre och jag är säker på att det KOMMER att komma mycket bättre spel från honom.
Alcén blev jag lite "besviken" över idag då han sett mycket hetare ut på träningen.
Hjalmarsson verkade inte heller vara i tipptopp form.

I försäsongens nionde timme tycker dock jag att man ska visa lite bättre inställning överlag då det är nu man spelar ut och ihop de spelidéer och grunder man kommit överens om. Att inte vara tända på att spela efter en lång sommar kan kanske förklaras av att man spelade mot just Borås som i dags dato känns ganska beige, men det förklarar inte övriga 95% av tändningen som saknades. Sen om man kallar tändningen skärpan eller fokus gör mig detsamma.
Ett bra exempel är under matchens första minuter från det att domaren släpper pucken. Spelarna på Rögles bänk sitter ner, de på Borås finns knappt. De står vid sargen.

Knappt lönt att lägga ut texten med mer negativt utan se det positiva i att det finns mycket som kan och måste bli bättre om man ska upp på en slutspelsplats i år.
Jag har hoppet och tron och båda överger mig jävligt sent.


Vad jag ville ha sagt med den korta summeringen var att man ska ta matchen för vad, var och när den var/är. Dock bör man som lag visa mer iver att skruva fast grundbultarna i lagbygget i det närmaste så man har försäsongsmatcher där man känner att spelet sitter och det mesta flyter på innan man har en svår seriepremiär borta mot svenska mästarna Färjestads BK.
Endast litta korta tankar och funderingar som sagt.

Homer Jay

I Borås 3

ANDRA HöLL På ATT BöRJA SOM DEN FöRSTA MED ETT BORåSMåL I ANDRA MINUTEN.   EFTER STäLLNINGSKRIG HAR RöGLE EN BRA PERIOD:ELLAN MINUT 6 OCH 7.        RöG.LE SNURRAR FORTSATT FINT I HEMMALAGETS ZON 8:30 IN. FLERA AVSLUT På MåL MEN INGET GåR FöRBI  HANSSON. TIMEOUT BORåS OCH FOLKET På LäKTARNA TYCKER RöGLE SPELAR BRA NU.  AMAR VäLDIGT OFFENSIV OCH TUNG I HöRNEN, På ETT POSITIVT SäTT. BRENDHEDEN FåR ETT BRA LäGE I SLOTTET MWEN HANSSON RäDDAR. PP.     HJALMARSSON AVSLUTAR FRåN NäRA HåLL 10:20.  1-3 BIG BOUDA I SLOTTET DISTINKMT På PASS FRåN JACKE.   NåGON SKREK PRECIS FOTPASS... JA JISSES   åSTRöM HAT ETT GIFTIGT HANDLEDSSKOTT 15 MIN IN. BäTTRE TEMPO AV RöGLE I ANDRA.      16:06 HJALMARSSON KOMMER NåSTAN HELT REN MEN SKJUTER MITT På BORåSKEEPERN.   BORåS VäNDER OCH FåR ETT BRA LäGE MEN TORPET RäDDAR OCCH RöGLE SLIPPER äVEN UNDANEN SOLKLAR TRIPPING.       BP  OSERIöS SPEAKER SOM INTE ENS KAN UTTALA COLLITON. 4 MIN OCH JAG SER INTE RIKTIGT VARFöR. DOMAREN äR INTE DENVASSASTE KNIVEN I LåDAN MEN HAR GJORT EN NäSTAN HABIL MATCH Så DET KAN VARA RäTT.    BRA BP. 2-3 EN BORåSARE FåR STå I DET NäRMASTE SJäLV OCH PETA PETA PETA MOT RETURERNA. SKULLE INTE SKRIVIT BRA BP.  BäTTRE TEMPO I ANDRA OCH RöGLELEDNINGEN BORDE VARIT STöRRE MED TANKE På SPELöVERTAGET. DESSUTOM SLäNGS MIN UPPKOPPLING UT HELA TIDEN Så JAG HINNER KNAPPT TITTA. DäRMED BLIR DET ENDAST EN SAMMANFATTNING I NäSTA INLäGG. TYVäRR.

I Borås 2

Min uppkoppling gör lite som den vill. KORT kan detta sägas om den första perioden: Åström gör 2 enligt speakern, det fÖrsta när han rafsar åt sig en puck framför mål i en stökig situation, det andra genom en styrning på Bödkers meter höga lyftning moT mål fråN offensiva blå. Rögle började annars perioden väldigt slött och dito virrigt dÄr en värmlänning stack ut mest. 1-0 var då rättvist OCH snyggt. Torpet uTan hjälp på en fin flippass från kanten. Det kan bli sämre spel i andra men jag är tveksam om det gåR. Dessutom HAR Rögle växlat upp allt eftersom.

I Borås

Ska se om det funkar. Gör det inte det blir det kanske uppdateringar i pauserna, 

Liten smygare

Jag tog en liten tur till Ladan för att precis som hjältarna i grönt och vitt ladda upp inför fredagens match mot GPs förra klubb Borås. Ganska snabbt fann jag 2 rödbyxor på isen där Zäta hade fördubblat Detroits manskap under Rögles ispass med sin närvaro.
Som vanligt de senaste åren.
Båda 2 fick agera målvaktsuppvärmare i början av ispasset och en antar det är ett sätt att tack för att man får vara med Skånes stolthet.

Att notera:
Hjalmarsson såg hel olch ok ut.
Högga var inte med alternativt att han åkte i min döda vinkel hela träningen.
Alcen såg het ut.
Torpet verkade vara den av de 2 målvakterna som idag var närmast matchform.
Big Bouda hade dock hitta en liten Nihlstorpsk svaghet och såg allmänt stor ut.
Rooth på läktaren så en artikel eller två kan vi nog se fram emot i det närmaste.
Räcker gott så som smygpremiär.

Homer Jay

Säsongsstart för bloggen...

... sker på fredag, LIVE från Borås.
Jag hoppas dock att deras skjul tillåter en god uppkoppling.
Lite kul att vara tillbaka i stan också där man bodde 88-90.

Tills dess: Come on Rögle!

Homer Jay

Köp mig en kaffe om du uppskattar bloggen. Klick. :D RSS 2.0