Är Röglesjälen verkligen, verkligen död?

Vi supportrar har genomlidit en säsong fylld med kval och ångest. När allt börjar ljusna och fansens idéer når fram till Rögle och de förstår dess vackra och vinstgivande tanke stannar man plötsligt upp, kliar sig på pungen och undrar om det inte finns lite gult kvar att trycka ut.
Jo fan.
Vi låter Rögle spela en match MED Malmö MOT ett NHL-lag! Det skulle väl vara rackarns trevligt och vi kan ju dessutom offra lite extra till Mammon.

Som någon skrev. Tror ni att detta skulle kunna ske mellan Djurgården och AIK?
Definitivt inte.
Lite stolthet har man allt.

Vad får er att tro att det ska tas emot med öppna armar från Röglefansens håll när man på Rögle-matcher jublar nästan lika högt om Sundsvall gör mål på Malmö som när Rögle gör det på motståndarna i Arenan?
Har ni en förankring överhuvudtaget ute bland de "enkla" supportrarna eller är det bara ekonomiska motiv och ledstjärnor som lyser upp er väg?

Ingen med kunskap om vad Rögle står för kan ha tagit detta beslut.
Förlåt mig.
Vad Rögle en gång stod för.
Vi har våra traditioner.
Vi har våra hjältar.
En av de största tvingades iväg till MIF när ruinens brant svepte sin kalla hand över den hukade Röglekroppen under ett 90-tal som var allt från himmel till helvete och senare där bortom. Så fort tjänstgöringstiden var över tvagade han sig, rös i avsmak och satte av så fort skenorna höll hem till hockeykulturen och Rögle BK.

Sådant gör man av stolthet och kärlek till klubben.
Sådant gör man när själva marken man går på andas Rögle, när det finns i vattnet och modersmjölken bär kulturen till en innan man kan gå och känna på den själv.

Det var då det.
Vart skulle han bege sig idag?
Det som en gång var virvlande gröntovitt, vitalt och i rasande fart på väg framåt, uppåt sitter idag fastspänt i en "kärleksgunga" utnyttjat, trasigt och blödande från alla hål.

I bästa fall.

I bästa fall för då finns det ännu liv i lekamen.

Det jag och många med mig däremot fruktar är att detta ÄR vägen till Röglesjälen.
Vägen till ett sörjigt dike där den ligger förgängligt död.
Vägen till platsen där vi åter kan begråta dess intåg i livet efter detta och inte se den uppstånden på nytt vid en åker inte allt för långt från Rögle dammar.

Så nära hemmet men ändå sä jävla långt bort.

Martin

Kommentarer
Postat av: Yr

I över 25 år har jag stått på läktaren. En gång grönvit, alltid grönvit. Detta är fruktansvärt ledsamt. Först blev jag förbannad men nu är jag mest ledsen. De säljer vår själ.

2010-04-23 @ 23:38:41
Postat av: Matte

Vad i helvete håller Rögle på med? Detta var fan droppen..... Vi supportrar måste visa vårt missnöje.

2010-04-23 @ 23:49:31
Postat av: Niklas

bottensist i serien

ström till malmö

liljevall till växjö

match MED m*f



NÄ FY FAN!!!

SPELAS DENNA MATCH SÅ HAR JAG VARIT I LINDAB ARENA FÖR SISTA GÅNGEN!!!!

2010-04-23 @ 23:58:12
Postat av: James Fjong

Äh så jävla farligt är det väl inte. Det är ju bara en match. Tänk om Kenny tar med någon Miffare i sin "all star" match? Ska han avsättas då och rullas i tjära och fjädrar? Enligt vissa får våra spelare bara vara i samma omklädningsrum med miffare när dom är på landslagsuppdrag.



Låt spelarna ha kul en kväll och så kan vi göra något annat.

2010-04-24 @ 00:10:10
Postat av: P

Detta är INTE inte så farligt. Detta är att spela Mif i händerna. Detta är ett självmål utan dess like i Röglehistorien (Ströms lön var i samma klass) Att agera såhär totalt oförstående till sin klubbs historia är ett så allvarligt fel att bägaren nu rinner över. Att efter en säsong med idel felbeslut göra såhär får nog till följd att de i styrelsen som ska väljas om på årsmötet får vissa problem att behålla sina plattser.

2010-04-24 @ 00:55:45
Postat av: Johan K

Mitt största argument emot, och nästan enda (för jag orkar inte mer) är att det är mitt under brinnande säsong. Anta att man mötte MIF en vecka tidigare, och någon nyckelspelare i endera laget blev skadad. Hatet skulle vara enormt, hur skulle de då spela ihop snällt?

2010-04-24 @ 04:37:02
Postat av: Lina

Älskar man Rögle så hatar man MIF. Så enkelt är det.

2010-04-24 @ 08:20:29
Postat av: Kolbein

Det är nog inte fel att spekulera i de södra regionernas hockeyframtid. Snart har Elits. byggt så höga murar att dom utestänger alla Allsv. lag, men släpper in dom bästa allsv. hockeytalangerna. I dag verkar RBK vara farmarlag till bl.a. Luleå,LHC,FBK.

Det är bättre att stärka sydsvensk hockey än att motarbeta den samma.

2010-04-24 @ 09:03:15
Postat av: Alle

Jag tror att folket som bestämmer har lyssnat för mycket på "United" av Prince Ital Joe feat. Marky Mark.



2010-04-24 @ 09:12:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Köp mig en kaffe om du uppskattar bloggen. Klick. :D RSS 2.0